2019 Yılında Asgari Ücret Ne Kadar Olacak ?

Seçimler nedeniyle gündeme bomba gibi düşen ve birçok vatandaşın dört göz ile beklediği asgari ücret uygulaması hakkında birçok bilgi paylaşıldı. 2019 Asgari ücret uygulaması hakkında en net bilgi ise hükümet tarafından verildi. Hükümet tarafından paylaşılan asgari ücret bildirisine göre birçok vatandaşın yüzü gülecek. Peki asgari ücret ne kadar olacak ? Yeni asgari ücret maaşları hangi tarih itibariyle verilmeye başlanacak ? İşte detaylar…

Kamu çalışanlarının 2018 ve 2019 yıllarında alacakları zam oranları belli olduktan sonra 2018 yılında asgari ücret ne kadar olacak? sorusu daha çok gündeme gelmeye başladı.

Bildiğiniz gibi asgari ücret her yılın son ayında işçi, işveren ve hükümet temsilcileri ile oluşturulan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenmektedir. Bu yıl için de ilk toplantı gerçekleşti, ülke ekonomisi ile ilgili veriler paylaşılmaya ve talepler değerlendirilmeye başladı. İkinci toplantı ile de görüşmeler devam edecek.

Toplantılarda, işçi tarafını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) temsil ederken, işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil etmektedir. Toplantıya ayrıca, Kalkınma Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) da katılmakta ve ülke ekonomisi ile ilgili verileri paylaşmaktadır.

Asgari Ücret 2,200 TL Olacak Mı ?

Seçim gününden sonra çalışmalara başlayan hükümet asgari ücret konusunda bazı kararların alındığını belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Asgari ücret için komisyonun 1 Aralık’ta toplanacağını duyurdu. Bu duyuru ardından sözlerine devam eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 1 Aralık 2017 tarihinde toplanacağını ve tüm detayların aralık ayı sonunda belli olacağını duyurdu.

 2019 YILI ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

2019 yılı asgari ücretinin belirlenebilmesi için çalışmalar ve pazarlıklar Aralık ayının sonuna kadar devam edecektir. Halen asgari ücret evli olmayan bir işçi için net 1.604,6 liradır.

2019 YILI ASGARİ ÜCRET TAHMİNLERİ?

2016 ve 2017 yıllarında yani 2 yıldır işverenlere her çalışan için 100 TL. devlet desteği verilmekteydi. Bu yıl ise bu destek kesiliyor. Bu nedenle pazarlıklar da her iki taraf için daha sıkı yapılıyor. Yapılan değerlendirmelere göre 2019 yılı için zam oranının %20 ya da %25 civarında olması beklenmektedir.

Part-Time Çalışanlara Zam Yapılacak Mı ?

Bu konu hakkında henüz detaylı bilgi paylaşılmamış olsada birçok part time çalışanı merak içersindedir. Bu durum ise 1 Ocak 2019 tarihinde netleşeceğe benziyor.

Biz şimdiden yeni asgari ücret ııygulaması için hayırlı olsun dileklerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Dileriz ki, yeni asgari ücret uygulaması iş veren ve çalışan arasında hayırlı olur.

Bilgi Paylaştıkça Güzelleşir:)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir