Karayolları Genel Müdürlüğü Personel Alımları

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Karayolları  Genel Müdürlüğü bünyesinde çeşitli alanlarda personel çalıştırılmaktadır. Bu alanlarda ihtiyaç duyulan personeller ile ilgili duyurular ise belirli zamanlarda, kurum web sitesinde yayınlanmaktadır.

Karayolları Genel Müdürlüğü personel alımları işçi statüsünde, engelli ve hükümlüler arasından da yapılmaktadır.

Ülkemizde karayolları hizmeti veren Karayolları Genel Müdürlüğü, yeni teknik personel arkadaşları arıyor. Yayımlanan ilana göre KGM, 62 teknik personel alımı gerçekleştirecek. Karayolları personel alımı ise mühendis, tekniker, istatikçi, mimar, teknisyen, matematikçi ve şehir plancısı alanlarında yapılacak. Peki ilana kimler başvuru yapabilecek ? ve Başvurular hangi tarihler arasında yapılacak ?  Konu hakkında detayları öğrenmek ve başvuru yapabilmek için aşağıda bulunan başlıklarımızı inceleyiniz.

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL BAŞVURUSU

Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalışmak isteyenler için belirli bir başvuru süresi bulunmamaktadır. Çalışmak isteyen herkes kurumun internet sitesine girerek başvuruda bulunabilmektedir. Ancak, başvuruların yapılmasında bir takım kriterlere haiz olmanız gerekmektedir. Bir başka deyişle kendi pozisyonunuza uygun kadrolar için başvuru yapmalısısınız.

Müdürlük tarafından personele ihtiyaç duyulması durumunda, bu başvurular değerlendirilmekte ve alımlar gerçekleştirilmektedir. Bazen açıktan alımlar da olduğu için mutlaka başvurmanız gerektiğini söyleyebiliriz

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAŞVURU ŞARTLARI

Karayollarında çalışmak isteyen kişiler,atanabileceği kadro unvanı ve niteliklerine göre ilan edilen görev yeri sayısı kadar tercihte bulunabilmektedirler.

İlanda belirtilen eğitim düzeyine sahip olmalıdırlar.

Yabancı dil bilen adayların, sistemde bunu belirterek belgelerini sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

Bildirimler e-posta yoluyla yapıldığından, başvuruda bulunmak isteyen adayların mutlaka e-posta adreslerinin bulunması gerekmektedir.

Başvuru formunda belirtilen gerekli tüm bölümleri eksiksiz olarak doldurduktan sonra kaydet butonuna basmış olmalısınız.

Eğer başvuruyu doğru bir şekilde sonuçlandırmışsanız, beyan etmiş olduğunuz e-posta adresine bilgilendirme maili gelecektir. Bu maille ilgili herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur.

Karayolları Genel Müdürlüğü 62 Teknik Personel Alımı

Yakın zamanda yayımlanan ilana göre Karayolları 62 teknik personel alımı yapacak. Personel alımları ilk sözlü sınav ve ardından açıktan atama ile yapılacaktır. Ayrıca teknik personel alımları aşağıdaki alanlarda gerçekleştirilecektir.

  • Mühendis (İnşaat, Yazılım, Bilgisayar, Jeoloji, Maden…)
  • Tekniker (Elektrik-Elektronik, Ulaştırma…)
  • Mimar
  • Şehir Plancısı
  • Matematikçi (Matematik-Bilgisayar, Matematik, Matematik-Bilgisayar Programcılığı…)
  • İstatikçi
  • Teknisyen (Elektrik-Elektronik, Endüstriyel Elektronik, Telekominikasyon…)

Yukarıdaki meslek açıklamaların tamamı aşağıdaki tablo ekinde yer almaktadır.

62 Teknik Personel Alımı Başvuru Formu

Sizde bu alanlarda kariyer yapmak ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalışmak istiyorsanız, 19 Ocak 2016 ve 29 Ocak 2016 tarihinde başvurunuzu yapabilirsiniz. Sözlü sınava girmek isteyen adaylar Karayolları Genel Müdürlüğü internet sitesi olan www.kgm.gov.tr adresinde bulunan (İlk arama başvuru formu) nu internet üzerinden elektronik ortamda dolduracaklardır. Adaylar formu doldurduktan sonra 29 Ocak 2016 tarihi mesai bitimine kadar aynı adrese iletmeleri gerekmektedir.

Başvuru sonrasında sınava girme hakkı kazanan adaylar, 16 Şubat 2016 ve 26 Şubat 2016 tarihleri arasında sözlü sınava katılacaklardır.

Karayolları Genel Müdürlüğü Personel Alımı Başvuru Şartları

İlana başvuru yapabilmek için adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Adayda aranan şartlar şöyledir;

  • 657 Sayılı Devlet Memuru Kanununun 48.maddesinde bulunan genel şartları karşılamak,
  • 2014 yılında yapılan KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı)’de KPSSP94, KPSSP93, KPSSP puan türlerinden en az 70 ve üzeri puan almış olmak.

Aranan özel nitelikler ise aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Hangi ünvan için hangi nitelik arandığını detaylıca inceleyebilirsiniz. Tabloyu büyütmek için resim üzerine tıklayınız.

Not : KGM tarafından yayımlanan ilanın bütün detaylarına ulaşmak için lütfen tıklayınız. Başvuru yapmadan önce kesinlikle bütün metni okumanızı tavsiye ediyoruz.

1 2 3

Paylaşım hakkında soru görüş ve önerilerizi yorum yazarak bizlere iletebilirsiniz. Herkese bol şanslar dileriz…

Bilgi Paylaştıkça Güzelleşir:)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir