2017 KYK Burs Sonuçları Açıklandı? Gözler KYK’da

2017 KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor?
Birçok öğrenci 2017 KYK Burs sonuçlarını bekliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu burs sonuçlarını e-devlet üzerinden yayınlanacak. Öğrenciler merak ve heyecanla sonuc.kyk.gov.tr adresini takip ediyorlar. Burs ve kredi ücretleri ne kadar? KYK Burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Tüm sorulara bu yazımızda cevap bulabilirsiniz.
KYK geçen yıl burs sonuçlarını başvurulardan 5 gün sonra açıklamıştı. Bu yıl için ise çok geç açıklandı. Bu yıl için söylemekte yarar var ki açıklandıktan sonraki prosüdürleri tekip ediniz.Gelen bilgilere göre sonuçlar 16 Kasım 2017 açıklandı.Başvurular e-devlet üzerinden yapılmıştı. Sonuçları kyk sitesinden yazımızda yer alan üstteki linkten yapabilirsiniz.

Kyk Burs Başvuru Sonuçları Açıklandı?

KYK burs sonuçları için öncelik belgesi hakkında bazı detaylar ortaya çıktı. Sonuçlar 16 Kasım’da açıklandı. Sonuçların açıklanacağı tarih kurum tarafından net bir şekilde söylenmese de 7 Kasım ya da sonraki günlerde açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor.
KYK Burs ve kredileri 2017 yılı için 25 TL zamlandı ve 450 TL olarak belirlendi. Bu sene ki zam oranı geçtiğimiz yıllara oranla son derece ufak oldu. 2016 yılında KYK burs ve kredileri 70 TL zam almıştı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli bir açıklama geldi. Erdoğan geçtiğimiz günlerde “Bu yıl lisans öğrencilerine kredi burs 470 TL olarak ödenecek” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Burs ve Kredi Hangi Durumlarda Kesiliyor?

Burs ve öğrenim kredisinin kesilmesi için bazı nedenlerin olması gerekiyor. Devletin bazı kuralları var ve bu kurallara uyulmadığı durumlarda burs ve kredinin kesilmesi söz konusu olabilir.

Öğrenim kredisi kesilme sebepleri:

• Eğitim gördüğü kurumdan ayrılması, uzaklaştırılması ya da çıkarılması
• Krediden kendi isteği ile vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, herhangi bir sağlık sebebi ile okula devam edememek
• Öğrenime bir yıl ara vermek
• Öğrenim gördüğü kurumun kapatılması
• Kurum yurtlarından çıkarılması ya da süresiz olarak ceza alması
• Asgari ücret düzeyinde bir gelir elde etmesi
• Kesin hüküm ile mahkûmiyet cezası alması

Bursun kesilme sebepleri:

• Öğrencinin derslerinde başarısız olmalı ya da okuldan uzaklaştırılması
• Krediden kendi isteği ile vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma
• Sağlık nedeniyle eğitim kurumuna devam edememek
• Öğrenim gördüğü kurumun kapatılması
• Kurum yurtlarından çıkarılması ya da süresiz olarak ceza alması

Burs, Öğrenim Kredisi Ve Katkı Kredisi Arasındaki Fark

Bazı öğrenciler ve veliler burs ve öğrenim kredisi hakkında tam bilgiye sahip değiller. Burs ve öğrenim kredisi arasında ne fark var? Öncelikle onu açıklayalım. Kısaca ikisinin tanımını yaparak başlayalım.
T.C. vatandaşı yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır. Öğrenim kredisinin verilmesinin amacı öğrenim hayatına başlayan ya da devam eden öğrencilere maddi anlamda destek olmak ve öğrencilik sürecinde parasal anlamda sorun yaşanmamasını sağlamaktır. Öğrencilerin sosyal ve kültürel açısından gelişimlerini tamamlaması ve bu alanda eksik kalmaması adına devlet tarafından böyle bir yardım yapılmaktadır.
Bu paranın borç olarak verildiğini ve öğrenim hayatı bittikten sonra geri ödenmek zorunda olunduğunu da hatırlatalım. Belli bir süre ile faiz olmadan aldığınız öğrenim kredisini taksitle ödeyebiliyorsunuz.

Bilgi Paylaştıkça Güzelleşir:)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir