Online Cv Hazırlama (Programsız)

İş başvuru süreçlerinde bizlerden istenen en temel evraklar arasında yer alan CV yani özgeçmiş, artık internet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde hazırlanabiliyor. Bugün sizlere tanıtacağımız uygulama ile siz de birbirinden güzel ve akılda kalıcı cv’ler oluşturabilirsiniz. Üstelik word ve benzeri programlara gerek kalmadan. Peki nasıl? Cevabını aşağıdaki adımları uygulayarak öğrenebilirsiniz.

Online CV Nasıl Oluşturulur ?

Özgeçmiş olarak da bilinen CV, iş arayışında olan kişilerin, aradıkları iş pozisyonlarına başvurmadan önce hazırlamaları gereken bir belgedir.

İnternetin bu kadar yaygın kullanılmadığı zamanlarda, bilgisayarda bulunan örnek şablonlardan yararlanarak ya da elle kağıt üzerinde yazarak özgeçmişler hazırlanmaktaydı. Belirli bir kalıpta hazırlanan bu CV, iş başvurusu yapılacak yere elden veya kabul ediliyorsa posta yolu ile ulaştırılır ve dönüş yapılması beklenirdi.

Zamanla internetin hayatımızın bir parçası olmasıyla, online CV hazırlama imkanı doğmuştur. CV örnekleri de zamanla artmış, birbirinden farklı tarzlarda olan bu örnek CV’ler online olarak doldurulmakta ve yine online olarak ilgili firmaya iletilmektedir. Online CV hazırlama hizmetini en çok kariyer sitelerinin kullandığını söyleyebiliriz.

Kolayca CV hazırlama imkanı sunan online CV hazırlama siteleri sayesinde, hızlı şekilde CV’nizi oluşturmakta ve kısa zamanda birçok firmaya tekrar tekrar CV oluşturmaya gerek kalmadan, iş başvurusu yapılabilmektedir. Cvbenim.com gibi kariyer sitelerine üye olarak, profilinizi doldurduktan sonra, hızlı şekilde özgeçmiş hazırlayabilirsiniz. Bilgisayarı çok iyi kullanamayan kişiler içinde oldukça faydalıdır. Kullanıcı panelinde yer alan, cv oluştur kısmında sizden istenen bilgileri doğru bir şekilde girmeniz yeterli olacaktır. CV oluştururken dikkat edilecek konuların başında mutlaka özgeçmişinize fotoğraf eklemeniz gerektiğidir. Vesikalık ve iş hayatına uygun bir fotoğraf kullanmaya dikkat edin. Günlük hayatınızdan bir fotoğraf yüklemeniz, başvurunuzun reddedilmesine neden olabilir. Ayrıca fotoğrafınızın net olması, güneş gözlüğü, şapka gibi aksesuarların bulunmaması da önemlidir.

CvBenim.Com : Online Cv Oluşturma Sitesi

Son zamanların en popüler özgeçmiş hazırlama uygulamalarından biri olan Cvbenim.com gün geçtikçe ünlenmeye devam ediyor. Cvbenim.com, word ve benzeri programlar kullanmadan görsel açıdan zengin ve sade özgeçmişler oluşturmanıza olanak sağlıyor. Ayrıca online hazırlamış olduğunuz belgeyi bilgisayarına kaydedebiliyorsunuz. Bunun için ise tek yapmanız gereken siteye üye olmak.
İsterseniz lafı çok uzatmadan uygulama nasıl kullanılır? anlatalım.

Cvbenim.com ile Cv Nasıl Hazırlanır?

İlk olarak “cvbenim.com” internet adresine giriş yapınız.Cv oluştur butonuna tıklayarak kısa bir üyelikten sonra hızlıca cv’nizi oluşturabilirsiniz.
Belgenizi istediğiniz şekilde hazırladınız ve artık bilgisayarınıza kaydetmek istiyorsunuz. Bunun için sayfanın sol üst kısmında bulunan “Kaydet” butonuna tıklayınız. Eğer üye olduysanız otomatik kaydetme işlemi başlayacaktır. Fakat üye değilseniz üye olma sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu sayfadan da üye olarak hesabınızla giriş yaparak belgenizi bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

– Fotoğraflı Anlatım


Yukarıdaki resim ile kısaca yapmanız gerekenleri gösterdik. Daha fazla bilgi veya yardım için aşağıdaki yorum alanını kullanarak bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Bilgi Paylaştıkça Güzelleşir:)

Online Cv Hazırlama (Programsız)” için bir yorum

  • Aralık 22, 2016 tarihinde, saat 20:39
    Permalink

    buraya link verseydiniz daha iyi olurdu

    Yanıtla

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir