Stajyer Adaylarının Yeteneklerini Öne Çıkarmasını Sağlayacak 10 Altın Kural

Pek çok farklı meslek grubundan stajyerler mesleklerinde ilerlemek ve başarılı bir kariyere sahip olmayı hedefler. Aslında mesleğe başlamadan önce, stajyerlik aşamasındayken dahi kariyerlerinin aktif olarak devam ettiğini bilmeleri gerekir. Yani, stajyer olarak çalışanlar mesleğin aktif olarak içinde olan ve her anlamda kendisini geliştirmesi gereken kişidir. Stajyerlerin kendilerini geliştirmeleri ve ilerde kendilerine fayda sağlayacak yeterlilikler kazanmaları için yapmaları gereken bazı şeyler vardır. Stajyer adaylarının verimli çalışması ve yeteneklerini öne çıkarmasını sağlayacak 10 altın kural belirledik. Bu sayacağımız kurallara, tüm stajyer adaylarının dikkat etmesini öneriyoruz.”Staj Yeri Nasıl Bulunur?” adlı yazımızı da inceleyebilirsiniz

1-Özgüvenli Olun

Stajyer adayları, iş hayatına yeni girdiğinden dolayı doğal olarak bir çekimserlik ve kendine güvenmeme durumu olabilir. Ancak, bunu en aza indirgeyerek özgüvenli ve kendinize güvenir bir halde işlerinizi yapın. Böylece işe daha çabuk adapte olacak ve daha az zorlanacaksınız.

2-Soru Sormaktan Çekinmeyin

Pek çok stajyer adayı soru sormaktan çekiniyor. Staj yaparken soru sormaktan ve yeni bilgiler öğrenmekten çekinmeyin. Oradaki görevlilerin uzun yıllardır bu işi yaptığını ve daha önce onların da sizin geçtiğiniz aşamalardan geçtiğini unutmayın.

3-Etkinliklerde Bulunun

Stajı yalnızca bir çalışma olarak düşünmeyin ve kendinizi geliştirme ihtimaliniz olan tüm şirket içi etkinliklere katılın. Bu tür etkinliklerde işinizle ilgili daha detaylı bilgi elde ederken, aynı zamanda çalışma arkadaşlarınızla da daha samimi ilişkiler kurarak iş veriminizi artırabilirsiniz.

4-Sık Sık Not Alın

Staj yaparken, yaptığınız işlerle ve size verilen tavsiyelerle ilgili olarak sık sık not almaktan çekinmeyin. Bu sayede, daha sonra da okumak isteyeceğiniz bilgilere kolay şekilde erişiminiz olur.

5-Firmayı Araştırın

Staj yapacağınız firma hakkında internetten araştırma yapın. Firmanın değerleri, vizyonu, misyonu, amaçları gibi firmaya ait bilgiler hakkında araştırma yaparak staja başladıktan sonra daha kolay adapte olmanın yolunu açarsınız. Böylece firmada görev yaparken sizi şaşırtacak çok az şey olacaktır.

6-Kendinizi Doğru Tanıtın

Kendinizi ve prensiplerinizi en doğru şekilde tanıtmaya özen gösterin, olmadığınız biri gibi gözükmektense kendinizi olduğunuz gibi göstermek hem size verilen işlerde hem de insani ilişkilerinizde kolaylık sağlayacaktır.

7-Giriş Çıkış Saatlerine Özen Gösterin

Çalıştığınız yerin giriş çıkış saatlerine staj aşamasından itibaren özen göstermeniz sizi firmanın gözünde olumlu biri yapacaktır. Elbette çalışma saatlerinizin dışında çalışmak zorunda değilsiniz ancak çalışma saatlerinde de işe odaklanmanızı öneririz.

8-Maddiyatı 2. Plana Atın

Staj yaptığınız yerden aldığınız ücret düşük olabilir, ancak bu sizin motivasyonunuzu düşürmemeli. Staj yaparken edindiğiniz bilgilerin önemli olduğunu unutmayın.

9-Eleştirilere Kapalı Olmayın

Staj süreniz boyunca hatalar yapmanız doğaldır. Bu sebeple eleştiri de alabilirsiniz, ancak bu eleştirilere karşı kapalı olmadan kendinizi geliştirmeye yönelin.

10-Ciddiyeti Elden Bırakmayın

Staj yaparken, yaptığınız işin profesyonel bir kurumda yapıldığını unutmayın ve ciddi olmaya özen gösterin.
Öğrenci arkadaşlarımız içinStajyer Öğrenci Alım İlanları” adlı yazımızı da inceleyebilirsiniz

Bilgi Paylaştıkça Güzelleşir:)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir